Kroniosakral Terapi

Vad är Kranioskal Terapi?

Den kraniosakrala terapimetoden utvecklades på 1920-talet av den amerikanske osteopaten William G Sutherland. Han började intressera sig för kraniets anatomi och fysiologi och upptäckte att hjärnan, hjärnhinnorna, ryggmärgen och korsbenet tillsammans med cerebrospinalvätskan utgör ett slutet hydrauliskt system.

Man får huvudmassage

Behandlingen utförs påklädd liggandes på en behandlingsbänk.

Kraniosakral terapi är en metod som varligt behandlar huvudets olika ben i förhållande till ryggraden och bäckenet. Kraniosakral behandling är en mjuk och skonsam metod som hjälper kroppen att komma i balans så att den kan självkorrigera sig och läka.

Den kraniosakrala behandlingsmetoden påverkar främst fem områden: centrala nervsystemet, ryggmärgsvätskan, olika hinnor i hjärnan och ryggraden, kraniets ledstrukturer och korsbenets rörelser i förhållande till höfterna.

Det kraniosakrala systemet har sin egen puls. Detta system blir kraftigt påverkat när en kropp befinner sig i obalans. Den kraniosakrala behandlingen hjälper då till att återställa balansen i systemet.

Man löser spänningar i kroppens fasciala (bindvävs) lager och i hjärnhinnorna. Rätt hydrauliskt tryck återställs i ryggmärgsvätskan och kroppsliga besvär kan försvinna. Nervsystemet lugnas också ner och gör det lättare att slappna av. Denna terapiform har en positiv påverkan på en persons fysiska, emotionella och mentala hälsa.

Det har visat sig kunnat ge god effekt på personer som bla har problem med nacke och rygg, huvudvärk, rastlöshet och oro, koncentrationssvårigheter och stressrelaterade problem.

Kvinna får behandlingen kraniosakral terapi