Regndroppsmassage

Vad är regndroppsmassage?

I regndropps tekniken kombineras lätt beröring och massage av fötter och rygg med kraften i eteriska oljor av allra högsta medicinska kvalitet. Välgörande för rygg och nackbesvär men åstadkommer även känslomässig läkning.

Regndroppsbehandlingen baseras på uråldrig läkekunskap som kombinerar smörjning med eteriska oljor och Lakota indianernas fjäderlätta beröring samt Vitaflextekniken som är en gammal tibetansk helande metod som betyder "vitalitet genom reflexer".

Behandlingen ökar kroppens förmåga att ta upp syre och näring till cellerna.

Regndroppar på ett blad

Regndroppsmassagen är en härlig, väldoftande och rogivande behandling. Den renar ryggraden (rygg och nackproblem) från bakterier och virus, lindrar inflammationer, smärta och värk, stärker immunförsvaret, minskar symptom orsakade av stress, skapar känslomässig balans, förbättrar sömn, ökar cirkulationen, renar kroppen från gifter och skapar en reningsprocess i kroppen, höjer kroppens energinivå.

Behandlingen stimulerar kroppens egna nervimpulser till hjärnan och ger ökad nervbalansering, stärker immunförsvaret och hjälper dig att slappna av i muskler och leder. Eftersom de eteriska oljorna även verkar på känslocentrum (limbiska systemet) i hjärnan via doftsinnet, är behandlingen också välgörande för att avhjälpa stress, oro och för att åstadkomma känslomässig läkning. Kroppens förmåga att ta upp syre och näring till cellerna ökar och du känner att du får en balans i kropp och själ.

Historien bakom regndroppstekniken

Mr Gary Young, som är naturläkare, utvecklade Regndroppstekniken på 80-talet och den är baserad på hans forskning om eteriska oljor samt hans kunskap om Vita Flex tekniken. Den är även baserad på hans information om efflurage (fjäderlätta strykningar) som han fick av en indianhövding hos Lakota Indina Nation i South Dakota, USA.

Hövdingen berättade om sina förfäder som regelbundet vandrat över gränsen till Kanada och de nordligaste delarna av Manitoba. Där fick de ofta se norrskenet - Aurora Borealis och de med hälsoproblem lyfte sina ansikten och höll upp näderna mot det dansande ljuset samtidigt som de tog djupa andetag. Deras tro var att luften var laddad med energi från norrskenet som var helande. De andades in denna energi i tuggraden och sedan andades de ut den till de drabbade delarna av kroppen genom nervbanorna. Många upplevde den helande effekten med stark inverkan.

Sorligt nog stängdes sedan gränserna och Lakota indianerna kunde inte längre vandra upp till norrskenet. Då utvecklade de den energiläkande metoden som mentalt, tillsammans med efflurage underlättar den helande energin genom nervsystemet ut i kroppen.

Gammal skog med regn

Vita Flex-tekniken

Vita Flex-tekniken har sitt ursprung i Tibet och har vidareutvecklats i Indien. Det var amerikanen Stanley Burroughs som skapade termen Vita Flex och det är en förkortning av frasen ”Vitality Through the Reflexes” - "Vitalitet genom reflexer".

Metoden innebär stimulering av zoner, nervbanor och reflexpunkter. De elektriska impulser som skapas mellan fingertopparna och reflexpunkterna frigör helande energi och denna laddning följer nervbanorna till det område som är blockerat av gifter, syrebrist eller skadad vävnad.

Vita Flex löser spänningar, blockeringar och de obalanser vi har i våra kroppar och sinnen och ger en snabb läkning. Vita Flex är i sig själv en effektiv behandlingsmetod för de flesta hälsoproblem

Vattendroppe som hänger från blad